logo_stars
Winkels
NL
France
Belgique
België
España
Deutschland
English
0
Uw mand

Onze gidsen

Om goed te kiezen

Gidsen kopen

Hoe kies je je DJ-mixer?

De DJ-mengtafel is het middelpunt van uw DJ-controlekamer, het is op deze mengtafel dat al uw apparatuur is aangesloten: draaitafels, koptelefoons, microfoons, enz. Het is de mixer die al deze signalen zal omzetten, na aanpassing van uw kant , in een enkele hoofduitgang die is aangesloten op het uitzendsysteem.

DJ-mixers onderscheiden zich van "klassieke" mixers door verschillende bijzonderheden. Ze hebben bijvoorbeeld de bijzonderheid dat ze een "pre-listening" -functie hebben, essentieel voor elke DJ om naar het inkomende nummer te luisteren zonder dat iemand het hoort. Er zijn over het algemeen 2 of 4 kanalen (zeldzaam zijn de DJ's die meer dan 4 kanalen tegelijkertijd mixen), terwijl op de mixers voor live- of studiogebruik tot 72 tracks kunnen tellen.

platine usb dj pioneer

Er zijn twee soorten mixers die min of meer zijn toegewijd aan verschillende praktijken: modellen met het type "club" en modellen die zijn aangepast aan "Scratch". De clubmixer heeft meer broningangen, terwijl de scratchmixer meer mixmogelijkheden biedt tussen 2 verschillende tracks, inclusief effecten en functies gereserveerd voor scratchers.

FUNCTIES

Hier is de lijst met de verschillende kenmerken van een DJ-mixer:

De faders

Dit zijn de lineaire schuifregelaars die het individuele niveau van een segment (of kanaal) aanpassen. Er zijn over het algemeen 2 op "basis" mengtafels, 4 op professionele en soms zelfs tot 6.

De crossfader

De horizontale schuifregelaar, aan de onderkant van je mixer, waarmee je het mixen van de tracks ertussen kunt beheren. Het wordt veel gebruikt door dj's die scratchen.

EQ-potentiometers

Met de roterende equalizer-knoppen (EQ) op elke track kunt u het volume van bas, middentonen en hoge tonen verhogen of verlagen. Er zijn verschillende soorten egalisatie, sommige zijn uitgerust met de "Kill" -functie. Hierbij zal, als een potentiometer op het minimum staat, het betreffende frequentiebereik volledig onhoorbaar zijn.

Ingangskeuzeschakelaars

Op elk segment is er heel vaak een ingangskiezer. Hiermee kunt u de bron van het signaal kiezen. Het kan soms afkomstig zijn van de "phono"-niveau-ingang (vaak gekoppeld aan vinyl draaitafels) of de "line"-niveau-ingang (vaak gekoppeld aan digitale draaitafels).

Versterkingspotentiometers (trim genoemd)

Het wordt gebruikt om het signaal dat een van de mixerkanalen binnenkomt te verzwakken of te versterken. Afhankelijk van de kwaliteit van het nummer of het ingangssignaal zal het maximale volume inderdaad niet hetzelfde zijn.

VU-meters

Onmisbaar voor elke DJ-mixer, ze stellen je in staat om het volume (in decibel) van het huidige nummer op de track te zien. Met deze meters kunnen we de maximale volumes nivelleren dankzij de versterkingspotentiometers.

Pre-fader luisteren (of vooraf luisteren)

Noodzakelijk om de mix van 2 nummers voor te bereiden voordat deze door iedereen te horen is via de Mastertrack. Je kunt meestal het beluisteren van de tracks in pre-fader-modus (gekozen door middel van een schakelaar) mixen met die welke op de master uitkomen, die iedereen hoort.

Een microfooningang

Om de onvermijdelijke "Happy Birthday" te kunnen wensen, is het noodzakelijk om een ingang te hebben die bedoeld is voor de microfoon. En gelukkig zijn alle dj-consoles ermee uitgerust.

Zijn filters

Het filter is een heel belangrijk hulpmiddel om perfecte overgangen te bereiken. Het komt meestal in de vorm van een potentiometer om de hoge frequenties of de lage frequenties te kunnen filteren. Meestal is er één per track.

Een FX-sectie

Afhankelijk van het merk en model ziet het er anders uit. Elk effect is toewijsbaar aan elke track. Er is ook de mogelijkheid om de kenmerken van elk effect aan te passen.

Connectoren

De in- en uitgangen van de mixer zijn in XLR-, Jack- en/of RCA-formaat. U kunt ook tafels vinden die zijn uitgerust met een USB-aansluiting.

Vragen?

Je hebt nu alle basics die je nodig hebt om aan de slag te gaan en je DJ-mixers te kiezen. Het spreekt voor zich dat niet alles in deze gids is samengevat en dat u misschien nog vragen heeft of extra advies wenst bij de keuze van uw DJ-mixers. Ons team van gepassioneerde specialisten beantwoordt uw vragen en begeleidt u tijdens uw aankoop, zowel in onze winkels als telefonisch op 01 81 930 900.