logo_stars
Winkels
NL
France
Belgique
België
España
Deutschland
English
0
Uw mand

Onze gidsen

Om goed te kiezen

Gidsen kopen

Hoe kies je je basversterker?

Wetende dat gewicht en grootte twee doorslaggevende criteria zijn voor een groot aantal bassisten, zal de keuze van een basversterker niet zo twijfelachtig zijn als die van een gitaarversterker. Hoe dan ook, het is belangrijk om wat prognoses te maken en meer te weten te komen over de verschillende beschikbare opties voordat u uw aankoop doet.

Lampen of transistoren

Het spreekt voor zich dat als je voldoende budget hebt om een buizenversterker aan te schaffen en te onderhouden (geef een budget om ze gemiddeld om de twee jaar te vervangen), je een winnaar zult zijn in termen van warmte, diepte en expressiviteit. Aan de andere kant zal de verzadiging van een buizenversterker altijd veel muzikaler en natuurlijker zijn dan die van een tot het uiterste gedreven transistorversterker (het zal voor de laatste beter zijn om de aanschaf van een extra verzadigingspedaal te overwegen).

AMPEG blijft de absolute referentie waarvan alle bassisten dromen (V-4B,SVT-CL) maar ORANJE (AD200B), SPATBORD (Bassman 100T) worden ook in aanmerking genomen.

Een solid-state basversterker is perfect voor beginners. Het zal niet alleen goedkoper zijn, maar ook lichter, en zal voldoende vermogen hebben om in een groep te spelen wanneer het vermogen de honderd watt overschrijdt. Voor huishoudelijk gebruik heeft het geen zin om meer dan 30 watt te gebruiken. De meest populaire modellen zijn deAMPEG basversterker, de amp head-serieMARKBAS Kleine Marken de combiTC ELEKTRONISCHE BG250-115, maar deEBS ReidmarOfAGUILAR toonhamerzijn in opmars.

Sommige modellen zijn uitgerust met een buizenvoorversterking die het geluid aanzienlijk opwarmt. Zonder zo dynamisch te zijn als een versterker die is uitgerust met een buizeneindtrap, hebben ze toch een uitstekende respons. We raden basversterkerkoppen aanHARTKE HA2500,AMPEG SVT-7PROof de serieMARKBAS Little Mark Tube.

Sommige versterkers maken gebruik van modelleringstechnologie die zeer realistische simulaties van referentiebuizenversterkers mogelijk maakt. Ze bieden een grote veelzijdigheid, vooral omdat ze voor sommigen zijn verfraaid met verschillende effecten en interessante functies (tuner, USB, Bluetooth). Puristen geven de voorkeur aan authentieke buizenversterkers, maar voor beginners is het een heel goed alternatief (de serieROLAND baskubus).

Combinatie of kop + kast?

De systemen twee of drie body's (gewoonlijk Stacks genoemd) hebben de voorkeur als je op grote podia speelt, omdat ze een betere geluidsspreiding bieden, een hogere output, en het mogelijk maken om met een weloverwogen keuze van baffles een perfecte restitutie te verkrijgen van het spectrum van frequenties, vooral de bas.

Het is echter om praktische redenen, bijvoorbeeld voor urban bassisten, niet altijd mogelijk om met een hoofd en een speaker in het openbaar vervoer te reizen. In dit geval is een compacte combo onvermijdelijk. Het zal krachtig genoeg zijn om u te versterken in kleine kamers, met het voordeel dat het licht en compact is.

Als je echter op grotere podia moet spelen, hoeft dit niet per se problematisch te zijn in die zin dat het mogelijk zal zijn om er een of meer uitbreidingskasten aan toe te voegen, aangezien de meeste combo's nu zijn voorzien van uitgangen die voor dit doel zijn voorzien. . De bascomboTC ELEKTRONISCHE Combo450is onvermijdelijk net als de bascomboAMPEG BASAMP BA-115of de basversterkerGALLIEN KRUEGER MB115.

Welke kracht?

Het hangt allemaal af van de technologie van de versterker (een buizenmodel heeft een veel hoger rendement dan een transistormodel) en het gebruikskader. Voor clubs en kleine concertzalen volstaat meestal een 100 watt transistor / 50 watt buis. Houd op grotere buitenpodia rekening met minimaal 200 tot 400 watt, afhankelijk van het type circuit.

Grootte en aantal luidsprekers?

Er zijn verschillende opties, de drie meest populaire zijn 1x15, 4x10 en 8x10. Afhankelijk van de behoeften en mogelijkheden mixen sommige bassisten graag een 15 met een 18 om lage frequenties te herstellen, of een 2x10 om meer genereuze hoge tonen te verkrijgen. De prestaties worden geoptimaliseerd als de versterker een crossover-circuit heeft waardoor elke frequentieband naar de juiste kast kan worden gedistribueerd.

Als de ruimte krap is, zal een 1x12 of 2x10 van goede kwaliteit het prima doen. Het kabinetMARKBAS New York 151RJ,HARTKE 410XLEnAMPEG 810Ezijn unaniem.

Vragen?

Je hebt nu alle basics die je nodig hebt om aan de slag te gaan en je basversterker te kiezen. Het spreekt voor zich dat niet alles in deze gids is samengevat en dat u misschien nog vragen heeft of extra advies wenst over de keuze van versterker en kast voor bassisten. Het Star's Music-team staat tot uw beschikking om u wegwijs te maken in onze winkels of telefonisch op 01 80 930 900.