logo_stars
Winkels
NL
France
Belgique
België
España
Deutschland
English
0
Uw mand

Onze gidsen

Om goed te kiezen

Gidsen kopen

Hoe kies je je akoestische drums?

De laatste jaren is er een steeds succesvoller assortiment akoestische drums op de markt gekomen, tegen steeds betaalbare prijzen. We zullen proberen u te informeren zodat u een eerste batterij kunt vinden in overeenstemming met uw budget, maar vooral met uw verwachtingen.

Kiezen voor een akoestische drum in plaats van een elektronische drum is altijd de ideale keuze om echte game-sensaties te vinden. Alle elementen moeten echter bij elkaar worden gebracht om het meeste uit uw instrument te halen, anders verandert uw droom in een nachtmerrie. De akoestische drum is een erg luidruchtig en behoorlijk omvangrijk instrument. Als je niet in een vrijstaand huis woont, of geen toegang hebt tot een geïsoleerde kamer (kelder, kelder, geluiddichte kamer, enz.) niet in staat zijn om in goede omstandigheden te oefenen en je vooruitgang te zien vertragen terwijl je motivatie afneemt.

Welk budget voor een akoestische drum?

Er zijn nu complete kits met akoestische drums vanaf 200€. Deze prijzen kunnen oplopen tot enkele duizenden euro's voor de meest geavanceerde modellen en/of gebouwd in de beste materialen. Het is niet nodig om te beginnen met een high-end kit, ook al zou het je vooruitgang niet schaden, integendeel, maar om te beginnen zonder de bank te breken, kun je je concentreren op de eerste prijsklassen, namelijk de kits. €.

Voor degenen met een zeer krap budget, zal de keuze in eerste instantie een complete instapset tussen 300€ en 400€ zijn, zoals bijvoorbeeld Mapex akoestische drums. Complete drumpakketten bestaan meestal uit een set van 5 drums, accessoires en bekkens. De kwaliteit van de montage maakt het mogelijk om te oefenen maar met net voldoende robuustheid omdat deze kits geen herhaalde montage en demontage ondersteunen.

De goede prijs-kwaliteitverhouding zal tussen de € 500 en € 700 liggen, waar we sets zullen vinden die worden gedistribueerd door gerenommeerde merken zoals Pearl, Tama of Yamaha die door hun ervaring en knowhow producten aanbieden die perfect voldoen aan de eisen van de drummer beginner. PEARL Forum, TAMA Imperial Star of YAMAHA Gigmaker akoestische drums zijn goede voorbeelden. Ook hier zijn de sets samengesteld uit een set van 5 gefuseerde drums, van verschillende diameters (20, 10, 12 en 14 inch in diameter evenals een snaredrum), standaard (22, 12, 13 en 16 inch in diameter ook als snaredrum), zie jazz of junior met een basdrum van 18. De grootte van de drums wordt gekozen op basis van het gezochte geluid, maar ook op basis van de grootte van de muzikant.

Voor de allerkleinsten raden we een model "Junior" of "Fusion" aan, afhankelijk van hun grootte, om een zeker speelcomfort achter hun drums te behouden.

Voor degenen die liever investeren in hogere kwaliteit om hun kit niet snel te moeten vervangen en te profiteren van een meer waarneembare geluidskwaliteit, zullen we ons concentreren op de middenklasse. Deze drumstellen worden vaak aangeboden zonder accessoires of bekkens. U kunt deze elementen afzonderlijk kiezen, afhankelijk van de geluiden en muziekstijlen waarnaar u op zoek bent. De TAMA Superstar Hyperdrive 100% berken, PEARL Vision 100% berken of esdoorn, of YAMAHA Stage Custom berken akoestische drums bieden een zeer respectabele en voldoende algehele kwaliteit om, indien nodig, in groepen te spelen en concerten te geven. Prijzen variëren van € 500 tot € 1000, afhankelijk van de afwerkingen en de gekozen configuratie. Vergeet niet extra te budgetteren voor bekkens die niet zijn inbegrepen en soms voor accessoires.

bekkens

De keuze van bekkens is gebaseerd op de grootte en dikte die een ander geluid produceren en passen bij uw muziekstijl.

cimbalen rijden

Ride-bekkens zijn begeleidingsbekkens die zorgen voor ritme. Ze geven een licht en kristallijn geluid. De diameter van ride-bekkens varieert van 17 tot 24 inch, maar het merk SABIAN bood kleine modellen aan van ongeveer 10 inch in diameter.

Ride-bekkens zijn over het algemeen de grootste en dikste bekkens in akoestische drums. Ze kunnen worden geboord om klinknagels of kettingen te bevestigen. Dit zorgt voor een grotere trilling die de ruimte vult wanneer de drummer bijvoorbeeld een langzame blues of een jazzballad begeleidt. Zie ride-cimbalen.

crash bekkens

Geprezen door rockdrummers, zijn "crash" -bekkens accentbekkens die muziek accentueren met een kort, hard geluid. Hun diameter varieert tussen 12 en 20 inch. Zie crashbekkens.

Hi-hat bekkens

Ook wel hi-hat- of hi-hat-bekkens genoemd, "hi-hat"-bekkens produceren een kort, krachtig geluid dat helpt om het ritme van de muziek gaande te houden. Hun diameter varieert tussen 13 en 15 inch. Zie hi-hat bekkens.

De splash bekkens

Meer specifiek zijn "splash" bekkens effectbekkens die de muziek accentueren. Ze produceren een kort, syncopisch geluid. Er zijn drie verschillende maten (6, 8 en 10 inch in diameter). Zie splash bekkens.

Chinese bekkens

Deze zeer dunne bekkens, ook wel Chinese cimbalen of fluitende cimbalen genoemd, produceren het geluid van een diep klinkende gong die een metaalachtige toon aan de muziek geeft. Hun diameter varieert van 16 tot 22 inch, soms zelfs tot 24 inch in diameter. Er zijn ook mini-china's kleiner dan 16 inch in diameter. Ze hebben traditioneel gebogen randen en hebben een explosieve, scheurende aanval met zeer weinig harmonischen, waarbij de val na de aanval onmiddellijk is. zie Chinese bekkens

bekkens in verpakking

Voor uw bekkens zijn er complete pakketten van Zildijan, Sabian, Paiste of Meinl die uw keuze vergemakkelijken. Ze bevatten meestal een hi-hat, een ride en een crash of twee. Verschillende productreeksen worden aangeboden voor minder dan 400€. Op de video hierboven speelt de groep The Intersphere hetzelfde nummer met verschillende sets Sabian-cimbalen. Hoor het verschil!

Soorten dozen

Een klassieke drumset op een akoestische basisset bestaat uit vijf delen: een basdrum, twee gemonteerde toms, een vloertom en een snaredrum. Als je eenmaal deze basisbatterij hebt, kun je andere toms, meerdere basdrums of gewoon een hi-hat toevoegen zoals op jazzdrums. De toevoeging van tamboerijnen of cimbalen hangt af van de muziek die je wilt spelen en de verschillende geluiden die je wilt spelen: elk type drum is net iets anders en levert een eigen geluid.

De basdrum

De basdrum staat direct op de grond en produceert een diep, zwaar geluid. De standaardmaat van een basdrum is 22 inch in diameter*, maar er zijn modellen van 16 tot 28 inch. De basdrum wordt op de grond geplaatst en wordt met een voetpedaal aangeslagen. Met een dubbel drumpedaal simuleer je het geluid van twee basdrums tegelijk. Er zijn basdrumverhogers voor kleinere, zoals op Yamaha's Manu Katché jazzdrumset, die een basdrum met een diameter van 18 inch heeft.

Een tweede basdrum of een dubbel basdrumpedaal kan worden toegevoegd aan je akoestische drums. Over het algemeen maakt deze drumcompositie het mogelijk om gesyncopeerde figuren te maken, een techniek die veel wordt gebruikt voor metalmuziek en hardrockmuziek.

toms

Meestal 2 of 3 in aantal, er zijn verschillende soorten toms. Gemonteerde toms: met enkele of dubbele huid, ze hebben een verstelbare bevestiging die aan een basdrum kan worden bevestigd. Standaardmaten variëren van 10 tot 13 inch*.
. Vloertoms: meestal rechts van de snaredrum. Hun grootte varieert tussen 12 en 18 inch*.
. De medium tom: ook wel medium tom genoemd, deze wordt boven de basdrum geplaatst.
. De alt tom: ook wel hoge tom of kleine tom genoemd, hij wordt boven de basdrum geplaatst.
. De vloertom: meestal op drie poten, het is de tom met het laagste geluid.
. Andere toms van verschillende diameters en verschillende kleine percussies kunnen de drums compleet maken: piccolotoms (klein en dun), rototoms (met een zeer droog geluid), rakettoms (ook wel octobans genoemd), bellen, klokkenspel, een tamtam of een set van gongs.

De snaredrum

De snaredrum, ook wel zijtrommel genoemd, zit tussen de benen van de drummer. Ze zijn er in verschillende diameters en dieptes. Hij bevindt zich in het midden van de batterij en produceert een kort, levendig geluid, een soort klik. Om een dynamisch geluid te krijgen, kunt u een tweede snaredrum toevoegen, of zelfs meerdere snaredrums! Meestal worden ze aan de linkerkant geplaatst voor rechtshandigen en aan de rechterkant voor linkshandigen. Er zijn snaredrums met kleinere diameters: de piccolo snaredrum (met een diameter van 13 tot 14 inch*) en de sopraan of sopranino snaredrum (met een diameter van 10 tot 12 inch*).

Vragen?

Je hebt nu alle basics die je nodig hebt om aan de slag te gaan en je akoestische drums te kiezen. Het is duidelijk dat niet alles in deze gids is samengevat en dat je misschien nog vragen hebt of extra advies wilt hebben bij de keuze van je akoestische drums. Het Star's Music-team staat tot uw beschikking om u te begeleiden in onze winkels of per telefoon 01 80 930 900.